Grönkålslåda med skinka

Grönkålslåda med skinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grönkålslåda med skinka

8 ingredienser

Fryst grönkål, så enkelt att använda. Passar fint då rester av skinkan ska få nytt sällskap. Burkmorötterna kan bytas ut mot grovrivna råa morötter.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fryst grönkål
  • 1 förp morot (små)
  • 2-3 dl skinkrester, hackade
  • 2 ägg
  • salt
  • 3 dl kaffegrädde
  • muskot, riven
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Pressa ur lite av vätskan ur den tinade grönkålen och lägg den i en lättsmord ugnsform.
  2. Lägg avrunna morötterna samt skinkan på.
  3. Vispa ihop ägg och grädde, krydda och slå över blandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills äggstanningen stelnat.