Grönkålschips med tacokrydda

Grönkålschips med tacokrydda
4 ingredienser
1 h
Grönkålschips är både enkelt att tillaga och går att variera i det oändliga! I detta receptet får de härlig smak av tacokrydda.
Tips! Många gör sina grönkålschips på högre värme, men då blir de lätt brända och bittra i smaken. På det här viset blir de mycket godare.
Ingredienser
- 4 grönkål (stora blad)
- 2 msk olivolja (kallpressad)
- 1-2 tsk taco kryddmix
- ca 0,5 tsk salt
Gör så här
- Riv kålbladen i chipsstora bitar och lägg i en bunke. Ringla över oljan och krama bladen så oljan blir jämnt fördelad överallt. Sprid ut dem på bakplåtspapper på plåtar.
- Strö tacokryddan och salt över, bara på ena sidan om du vill ha chipsen milda, vill du ha mycket smak så vänd och krydda där med.
- Ställ in chipsen att torka i ugnen på 100 grader i cirka en timme. De ska bli riktigt torra och spröda.