Grönkålschips med smak

Grönkålschips med smak
Foto: Tv4
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Grönkålschips med smak

Av: Caroline Wilbois

Från: Biggest loser

10 ingredienser

20 m

Grönkålschips är både gott som snacks, som topping på en soppa eller som tillbehör i en sallad. Gör en plåt och spara i en glasburk.

Ingredienser

portioner sats
  • 200 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • salt

Smaksättning (valfritt)

  • sesamolja
  • chiliflakes
  • malen ingefära
  • malen kanel
  • limefrukt
  • citronskal
  • vitlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär bort den hårda nerven på grönkålen och dela i mindre bitar.
  3. Lägg grönskålsbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja och strö över salt och eventuell smaksättning.
  4. Massera grönkålen ordentligt och rosta sen i ugnen i ca 15 minuter, eller tills kålen är torr och krispig.