• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grönkålschips med flingsalt

Grönkålschips med flingsalt
Foto: Lennart Weibull

Grönkålschips med flingsalt

3 steg att laga

3 ingredienser

20 m

Ett riktigt gott och smart snacks är grönkålschips. Har du lagat receptet en gång kommer du snart vilja göra det igen!

Soup yourself

Receptet är ur boken Soup yourself av Hanna Dubér, Norstedts.

Ingredienser

  • 150 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Ta bort de grova stjälkarna på grönkålen och riv kålbladen i mindre bitar. Lägg bladen i ena bunke och massera dem med olivoljan.
  2. Bred grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och salta. Låt stå i ugnen på 200 grader (varmluft) i ca 10 minuter (men ha koll då de bränns lätt). Låt sedan svalna på plåten.
  3. Ät som snacks eller toppa på din favoritsoppa.
TIPS!
Soup yourself

Receptet är ur boken "Soup yourself"