Grönkålschips med flingsalt

Grönkålschips med flingsalt
Foto: Lennart Weibull

Grönkålschips med flingsalt

Av: Hanna Dunér

Från: Nyhetsmorgon

3 ingredienser

20 m

Ett riktigt gott och smart snacks är grönkålschips. Har du lagat receptet en gång kommer du snart vilja göra det igen!

Ingredienser

portioner sats
  • 150 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Ta bort de grova stjälkarna på grönkålen och riv kålbladen i mindre bitar. Lägg bladen i ena bunke och massera dem med olivoljan.
  2. Bred grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och salta. Låt stå i ugnen på 200 grader (varmluft) i ca 10 minuter (men ha koll då de bränns lätt). Låt sedan svalna på plåten.
  3. Ät som snacks eller toppa på din favoritsoppa.