Grönkålschips - Kristina Anderssons recept

Foto: Bianca Brandon Cox
Grönkålschips - Kristina Anderssons recept
3 ingredienser
40 m
Krispiga och goda chips som är hälsosamma gör du enkelt på grönkål. Med olivolja och lite salt får de en riktigt god smak och konsistens.
Recept är från boken ”Eat clean – mer näring och mindre skräp i maten” av Kristina Andersson.
Ingredienser
- 200 g grönkål
- 1 msk olivolja
- salt
Gör så här
- Riv grönkålen bitar och lägg dem i en bunke. Häll över olivoljan och saltet. Massera in oljan och saltet i grönkålen så att de mjuknar något.
- Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 125 grader (gärna varmluft) i ca 20-30 minuter tills de blivit krispiga. Öppna ugnsluckan efter halva tiden och släpp ut vattenånga.