Grönkålschips - Kristina Anderssons recept

0 röster
40 m
1 sats
Grönkålschips - Kristina Anderssons recept
Foto: Bianca Brandon Cox

Krispiga och goda chips som är hälsosamma gör du enkelt på grönkål. Med olivolja och lite salt får de en riktigt god smak och konsistens.

Recept är från boken ”Eat clean – mer näring och mindre skräp i maten” av Kristina Andersson.

Visa mer
40 m
1 sats

Du behöver

  • 200 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv grönkålen bitar och lägg dem i en bunke. Häll över olivoljan och saltet. Massera in oljan och saltet i grönkålen så att de mjuknar något.
  2. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 125 grader (gärna varmluft) i ca 20-30 minuter tills de blivit krispiga. Öppna ugnsluckan efter halva tiden och släpp ut vattenånga.
28 maj 2019

Laddar fler recept...