Grönärtsdressing

Grönärtsdressing

Grönärtsdressing

1

6 ingredienser

10 m

”Servera ärtdressingen till en riktigt grön sallad på späda blad, gröna linser, tärnat grönt äpple, pumpakärnor, strimlad fänkål och hackad gräslök. Den är också god till en coleslaw, strimla grönkål eller salladskål, krama den med lite salt och blanda med dressingen.” /Birgitta Höglund

omslag grona skona tillbehor

Gröna sköna tillbehör

Receptet kommer från boken Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv av Birgitta Höglund, Bladh by Bladh.

Ingredienser

portioner10 portioner
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk flingsalt
  • 2 dl gröna ärtor, frysta
  • 1 dl kirskål, hackad (eller persilja)
  • 1 dl olivolja, kallpressad
  • 2 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Häll kokande vatten och lite salt över ärtorna, låt stå i 2-3 minuter. Låt rinna av och bland med övriga ingredienser i en matberedare.
  2. Mixa så dressingen blir helt slät. Häll upp på flaska och förvara i kylen. Den håller sig fräsch några dagar men kan tappa lite i färgen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kökets kurser
5 konditorsknep - rätt verktyg

5 konditorsknep

Så gör du en perfekt tårta - Teas bästa tips!

Läs mer