Gröna crêpes med kokosfyllning

Gröna crêpes med kokosfyllning
Foto: TV4

Gröna crêpes med kokosfyllning

Av: Sarah - Härnösand

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

20 m

Gröna crêpes fyllda med kokos och pandan blad. Servera gärna med citrusgrädde och färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 2 dl kokosmjölk
  • ca 100 g riven kokos
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 2 pandan blad/screwpine leaf

Crêpessmet

  • 5 dl vetemjöl
  • 5,5 dl vatten
  • salt
  • 1 ägg
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1 tsk grön hushållsfärg

Serverinf

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron (eller lime)
  • bär (t ex hallon)

Gör så här

Fyllning

  1. Lägg i en djuppanna kokosmjölk, kokosflingor, socker, farinsocker och pandan blad. Koka tills det blir karamelliserat på låg temperatur. Fyllningen ska få en konsistens som man kan rulla i crêpes. Kyl ner fyllningen.

Crêpessmet

  1. Blanda mjöl, vatten, salt, ägg, kokosmjölk till en slät smet och tillsätt karamellfärg. Grädda som en pannkaka, lägg sedan i fyllningen och rulla den som en vårrulle.

Servering

  1. Vispa grädden och ha i lite citron- eller limeskal och saft. Servera med crêpesen och eventuellt några bär som till exempel hallon.