Gröna crêpes med kokosfyllning

20 m
4
Gröna crêpes med kokosfyllning
Foto: TV4

Gröna crêpes fyllda med kokos och pandan blad. Servera gärna med citrusgrädde och färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 augusti 2017
20 m
4

Du behöver

Fyllning

  • 2 dl kokosmjölk
  • ca 100 g kokosflingor
  • 1 tsk socker
  • 2 dl farinsocker
  • 2 pandan blad/screwpine leaf

Crêpessmet

  • 5 dl vetemjöl
  • 5,5 dl vatten
  • en nypa salt
  • 1 ägg
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1 tsk grön karamellfärg

Serverinf

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron eller lime
  • bär, tex hallon

Gör så här

  1. Fyllning
    Lägg i en djuppanna kokosmjölk, kokosflingor, socker, farinsocker och pandan blad. Koka tills det blir karamelliserat på låg temperatur. Fyllningen ska få en konsistens som man kan rulla i crêpes. Kyl ner fyllningen.
  2. Crêpessmet
    Blanda mjöl, vatten, salt, ägg, kokosmjölk till en slät smet och tillsätt karamellfärg. Grädda som en pannkaka, lägg sedan i fyllningen och rulla den som en vårrulle.
  3. Servering
    Vispa grädden och ha i lite citron- eller limeskal och saft. Servera med crêpesen och eventuellt några bär som till exempel hallon.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept