Grön tortillapizza med kronärtskocka och pecorino

Grön tortillapizza med kronärtskocka och pecorino
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grön tortillapizza med kronärtskocka och pecorino

10 ingredienser

20 m

Vegetarisk pizza på tortillabröd, toppad med mozzarella, spenat, kronärtskocka och pecorino!

Se Köket.se laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 400 g kronärtskockshjärta
  • 2 tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 tortillabröd
  • 70 g bladspenat
  • 200 g mozzarellaost
  • salt
  • peppar
  • 50 g pecorinoost
  • 0,5 kruka färsk basilika

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera kronärtskockorna och skiva tomaterna.
  3. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Fördela tomater, bladspenat, kronärtskocka över tortillan. Smula över mozzarella och krydda med lite salt och peppar.
  4. Lägg pizzorna på två plåtar, 2 pizzor på varje.
  5. Grädda i ugnen i ca 7 min eller tills pizzorna fått fin färg. Hyvla över pecorino och lägg på några basilikablad innan servering.