Grillostsallad med örtvinägrett och granatäpple
Grillostsallad med örtvinägrett och granatäpple
21 ingredienser
40 min
En riktigt somrig och härligt matig sallad med grillost, örtvinägrett och granatäpplekärnor. Välj grönsaker till salladen efter säsong och smak. Tips! Spela klippet så ser du Zeina visa hur man på ett fiffigt sätt pillar ut alla kärnor ur granatäpplet.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 2 grillost (à 200 g)
- olja, till stekning
Örtvinägrett
- 1 kruka färsk persilja
- 1 kruka färsk basilika
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk salladskrydda
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 citron, pressad saft
- 5 msk vinäger
- salt
- peppar
Sallad
- 1 romansallad
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 150 g körsbärstomater
- 1 gurka
- 1 salladslök
- 1 förp färdigkokta kidneybönor (á 400 g)
- 1 knippe rädisa
- 1 granatäpple
- oliver
Gör så här
- Börja med vinägretten. Mixa ihop alla ingredienser till en hyfsat slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
- Strimla salladen grovt. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i bitar. Strimla salladslöken.
- Häll av och skölj kidneybönorna.
- Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna, spela klippet för att se hur Zeina gör.
- Skär grillosten i skivor. Stek på bägge sidor i olja i en stekpanna tills de fått fin färg.
- Lägg grönsakerna på ett stort fat. Toppa med oliver, granatäpplekärnor och stekt grillost. Ringla över vinägretten och servera genast.