Grillostsallad med örtvinägrett och granatäpple

NYHET
koket.se
Grillostsallad med örtvinägrett och granatäpple
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Grillostsallad med örtvinägrett och granatäpple

21 ingredienser

40 min

En riktigt somrig och härligt matig sallad med grillost, örtvinägrett och granatäpplekärnor. Välj grönsaker till salladen efter säsong och smak. Tips! Spela klippet så ser du Zeina visa hur man på ett fiffigt sätt pillar ut alla kärnor ur granatäpplet.

Ingredienser

portioner
  • 2 grillost (à 200 g)
  • olja, till stekning

Örtvinägrett

  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salladskrydda
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 5 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Sallad

  • 1 romansallad
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 förp färdigkokta kidneybönor (á 400 g)
  • 1 knippe rädisa
  • 1 granatäpple
  • oliver

Gör så här

  1. Börja med vinägretten. Mixa ihop alla ingredienser till en hyfsat slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Strimla salladen grovt. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i bitar. Strimla salladslöken.
  3. Häll av och skölj kidneybönorna.
  4. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna, spela klippet för att se hur Zeina gör.
  5. Skär grillosten i skivor. Stek på bägge sidor i olja i en stekpanna tills de fått fin färg.
  6. Lägg grönsakerna på ett stort fat. Toppa med oliver, granatäpplekärnor och stekt grillost. Ringla över vinägretten och servera genast.