Grillat kalvkött med grönsaksnudlar

Grillat kalvkött med grönsaksnudlar
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Grillat kalvkött med grönsaksnudlar

0

4 steg att laga

14 ingredienser

Recept på kalvkött som kokt i öl och äppeljucie och som serveras med grönsaksnudlar, buljong, grillat kalvkött och pepparrot. Rustikt, enkelt och underbart gott!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg kalvkött
  • 1 gul lök, skalad och skuren i halvor
  • 4 morot, skalad och skuren i halvor
  • 0,25 stjälkselleri, skalad och skuren i halvor
  • 2 palsternacka, skalade och skurna i halvor
  • 2 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 l öl
  • 2 l äppeljuice
  • 1 röd chilifrukt, halverad
  • 2 klyfta vitlök
  • 4,5 dl vegetabiliska nudlar av kål, morot, selleri, palsternacka
  • 4 kalventrecôte
  • 2,5 cm färsk pepparrot, skalad

Gör så här

  1. Grilla eller steka lök, morötter, selleri och palsternacka, stek det ganska hårt. Vi vill nästan ha en svart yta.
  2. Lägg kalvkött, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 1 timme. Tillsätt sedan äppeljuice och öl. Smaka av med peppar och salt.
  3. Grilla kalventrecote eller valfri biff.
  4. Sauté grönsaksnudlarna 1-2 minuter i smör. Tillsätt buljong och topp med grillat kalvkött och riven pepparrot.