Grillat kalvkött med grönsaksnudlar

Grillat kalvkött med grönsaksnudlar
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt SMK
Niklas Ekstedt SMK

Grillat kalvkött med grönsaksnudlar

14 ingredienser

Recept på kalvkött som kokt i öl och äppeljucie och som serveras med grönsaksnudlar, buljong, grillat kalvkött och pepparrot. Rustikt, enkelt och underbart gott!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg kalvkött
  • 1 gul lök, skalad och skuren i halvor
  • 4 morötter, skalad och skuren i halvor
  • 0,25 stjälkselleri, skalad och skuren i halvor
  • 2 palsternackor, skalade och skurna i halvor
  • 2 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 l öl
  • 2 l äppeljuice
  • 1 röd chilifrukt, halverad
  • 2 klyftor vitlök
  • 4,5 dl vegetabiliska nudlar av kål, morot, selleri, palsternacka
  • 4 kalventrecôte
  • 2,5 cm färsk pepparrot, skalad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Grilla eller steka lök, morötter, selleri och palsternacka, stek det ganska hårt. Vi vill nästan ha en svart yta.
  2. Lägg kalvkött, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 1 timme.
  3. Tillsätt sedan äppeljuice och öl. Smaka av med peppar och salt.
  4. Grilla kalventrecote eller valfri biff.
  5. Sauté grönsaksnudlarna 1-2 minuter i smör. Tillsätt buljong och topp med grillat kalvkött och riven pepparrot.