Grillat kalvkött med grönsaksnudlar

0 röster
4

Recept på kalvkött som kokt i öl och äppeljucie och som serveras med grönsaksnudlar, buljong, grillat kalvkött och pepparrot. Rustikt, enkelt och underbart gott!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kalvkött
  • 1 gul lök, skalad och skuren i halvor
  • 4 morötter, skalad och skuren i halvor
  • 0,25 stjälkselleri, skalad och skuren i halvor
  • 2 palsternackor, skalade och skurna i halvor
  • 2 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 l öl
  • 2 l äppeljuice
  • 1 röd chilifrukt, halverad
  • 2 klyfta vitlök
  • 4,5 dl vegetabiliska nudlar av kål, morot, selleri, palsternacka
  • 4 kalventrecôte
  • 2,5 cm färsk pepparrot, skalad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Grilla eller steka lök, morötter, selleri och palsternacka, stek det ganska hårt. Vi vill nästan ha en svart yta.
  2. Lägg kalvkött, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 1 timme. Tillsätt sedan äppeljuice och öl. Smaka av med peppar och salt.
  3. Grilla kalventrecote eller valfri biff.
  4. Sauté grönsaksnudlarna 1-2 minuter i smör. Tillsätt buljong och topp med grillat kalvkött och riven pepparrot.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...