Festlig efterrätt med väl ihopmatchade smakkomponenter som päron med ingefära, syrliga hallon, len mascarponekräm med citrus, en frisk och fräsch mojitosås och söt italiensk maräng.
Koka upp vatten och socker till ca 121 grader, låt temperaturen sedan gå ned till ca 110 grader.
Vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
Häll långsamt ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet.
Fortsätt att vispa tills marängen är kall och tills du inte kan känna några sockerkristaller mellan fingrarna.
Fyll en spritspåse med marängen.
Grillade päron
Sätt 200 grader.
Dela päronen på längden. Lägg med snittytan upp i en ugnssäker form. Riv över ingefära och tillaga ca 30 minuter i ugnen.
Mojitosås
Blanda saft och finrivet skal från limen, hackad mynta, råsocker, vatten och rom i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 5 minuter.
Sila såsen och låt den koka tills den reducerat till en seg konsistens.
Mascarponekräm
Vispa ihop mascarpone och vaniljsocker med finrivet skal från lime och citron. Smaka av med pressad citronsaft och limesaft. Fyll en spritspåse med krämen.
Servering
Lägg päron på en tallrik. Häll över mojitosås.
Spritsa ut den italienska marängen och bränn av med en gasbrännare.
Spritsa även toppar av mascarponekräm på tallriken. Garnera med hallon, pistagenötter och mynta.