Grillade och fyllda kronärtskockor

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Grillade och fyllda kronärtskockor

0

9 ingredienser

20 m

Grillade kronärtskockor fyllda med tomat, basilika och mozzarella.

Ingredienser

portioner4 - 8
  • 2 kvisttomater
  • 6-8 blad basilika
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 msk lök, fint hackad (färsk lök eller annan valfri lök)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 dl mozzarellaost, riven
  • salt
  • peppar
  • 8 inlagda kronärtskockor (eller kronärtskocksbottnar)

Gör så här

  1. Skär bort kärnhuset men behåll skalet på tomaterna, skär sedan i små bitar.
  2. Strimla basilika.
  3. Blanda olivolja, tomat, basilika, lök och balsamvinäger smaka av med salt och peppar. Vänd sist i mozzarellaosten.
  4. Om du har kronärtskockor med blad så öppna upp bladen i mitten och skeda i blandningen ovan. Ställ på grillen på indirekt värme och lägg på locket.
  5. Osten bör ha smält efter ca 10 minuter.