Grillade jordgubbar med vaniljglass

Grillade jordgubbar med vaniljglass
Foto: Tv4

Grillade jordgubbar med vaniljglass

Av: Lotta - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

45 m

Festlig efterrätt bestående av grillade jordgubbar med vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg (medelstora)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 l jordgubbar
  • 0,2 dl cointreau
  • 1 dl strösocker (till foliepaketen)
  • 1,5 dl grädde, vispad med vaniljsocker (till servering)
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Glass

  1. Vispa äggulor med 1,5 socker och 1 tsk vaniljsocker några minuter med elvisp.
  2. Vispa i 3 dl grädde. Vispa i mjölken, vispa någon minut. Kör blandningen i glassmaskin i ca 35 minuter.

Servering

  1. Skölj och dela jordgubbarna i mindre bitar. Fördela bären i 4 aluminiumfoliepaket.
  2. Slå på likör och socker, förslut foliepaketen. Lägg paketen på grillen 3-4 minuter.
  3. Vispa resterande grädde och smaksätt med vaniljsocker.
  4. Garnera med färska jordgubbar, en klick vispgrädde och en liten citronmeliss.