Grillade honungsspjäll

Grillade honungsspjäll
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillade honungsspjäll

8 ingredienser

Grillade äpplen är perfekt till spjällen. En krämig potatisgratäng kompletterar smakerna och en grönsallad hör också till.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 kg revbensspjäll
  • malen ingefära
  • 8 äpplen
  • salt
  • peppar

Till pensling:

  • 2 dl olja
  • 1 dl soja
  • 4 msk honung

Gör så här

  1. Gnid in spjällen runtom med salt, peppar och lite ingefära. Blanda ingredienserna till penslingen.
  2. Lägg spjällen och äpplena på grillgallret och pensla spjällen med marinaden. Beräkna grilltiden till 15 min på var sida om spjällen är tunna, dubbelt så länge om de är tjocka. Pensla och vänd spjällen under tiden.
  3. Vänd äpplena, som kan ta olika lång tid beroende på hårdhet.
  4. Skär upp spjällen längs benen och servera med stekta äpplen.