Grillade hamburgare
Grillade hamburgare
18 ingredienser
Vad är en grillsommar utan hemgjorda hamburgare?
Ingredienser
- 400 g nötfärs
- 0,5-1 tsk salt
- svartpeppar
- 4 hamburgerbröd
- lök, rå och stekt i ringar
- isbergssallad, strimlad
- tomat, i skivor
- gurka, i skivor
- inlagd gurka
- bostongurka
- hamburgerdressing
- majonnäs
- ketchup
- senap
- 0,5 dl gräddfil
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl chilisås
- 3 msk bostongurka
Gör så här
- Blanda samman ingredienserna till dressingen. Ställ svalt. Forma färsen till fyra biffar, ca 1–1 1/2 cm tjocka. Krydda biffarna med salt och peppar.
- Grilla på träkolsgrill eller i grillpanna ca 3 minuter på varje sida. När köttsaften börjar tränga fram på ytan är burgaren rosa inuti. Låt den ligga kvar lite till om du vill ha den genomstekt.
- Servera med ett hamburgerbröd till var och en. Lägg upp tillbehören så att alla kan välja sina favoriter.