Grillade dubbla lammkotletter med grönsaker under örttäcke

Grillade dubbla lammkotletter med grönsaker under örttäcke
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillade dubbla lammkotletter med grönsaker under örttäcke

15 ingredienser

Till snabblagade och välsmakande lammkotletter smakar det gott med ett roligt tillbehör. Här serverar vi grönsaker under ett frasigt örttäcke.

Ingredienser

portioner
  • 4 dubbla lammkotletter
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad timjan

Örtbakade grönsaker:

  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • smör, att fräsa i
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 3 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa paprikan och skär den i tärningar. Skala löken och skär den i grova bitar. Fräs löken mjuk i smör och låt paprikan fräsa med några minuter mot slutet. Skålla och skala tomaterna och skär dem i tärningar. Smörj en ugnssäker form och lägg i paprika, lök och tomat.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka persiljan. Blanda samman ströbröd, parmesan, olivolja, vitlök, persilja, rosmarin och timjan. Häll blandningen över grönsakerna i formen som ett täcke. Gratinera i ca 5 minuter.
  3. Gnid in lammkotletterna med salt, peppar och timjan och grilla dem ca 2 minuter per sida. Servera grönsakerna till.