Grillad vitkål med citron

Grillad vitkål med citron
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Grillad vitkål med citron

9

5 steg att laga

5 ingredienser

30 m

”Det i mitt tycke absolut godaste man kan göra med vitkål och bland det godaste man kan äta överlag sommartid. Den färska vitkålen är helt ljuvlig. Lova att ni provar detta i sommar!” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 vitkål, färsk
  • 100 g smör
  • 4-8 klyfta vitlök, med skal
  • 1 citron
  • salt

Gör så här

  1. Dela vitkålen i fyra klyftor.
  2. Skiva smöret och gnugga in det i vitkålsklyftorna.
  3. Lägg vitlöken och vitkålen i varsitt foliepaket som är tätt så att inte ånga eller smör kan sippra ut.
  4. Grilla kålen i paketet på indirekt värme under lock i ca 20 minuter och vänd då och då. Vill du ha lite yta avsluta några minuter på direkt värme.
  5. Ta ut ur paketet och servera direkt med färskpressad citron.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer