• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad vitkål med citron

Grillad vitkål med citron
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Grillad vitkål med citron

5 steg att laga

5 ingredienser

30 m

”Det i mitt tycke absolut godaste man kan göra med vitkål och bland det godaste man kan äta överlag sommartid. Den färska vitkålen är helt ljuvlig. Lova att ni provar detta i sommar!” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 vitkål, färsk
  • 100 g smör
  • 4-8 klyfta vitlök, med skal
  • 1 citron
  • salt

Gör så här

  1. Dela vitkålen i fyra klyftor.
  2. Skiva smöret och gnugga in det i vitkålsklyftorna.
  3. Lägg vitlöken och vitkålen i varsitt foliepaket som är tätt så att inte ånga eller smör kan sippra ut.
  4. Grilla kålen i paketet på indirekt värme under lock i ca 20 minuter och vänd då och då. Vill du ha lite yta avsluta några minuter på direkt värme.
  5. Ta ut ur paketet och servera direkt med färskpressad citron.