I samarbete med PAUL OCH THOM

Grillad sockerkaka med myntamarinerade bär

2 röster
30 m
4-8
Grillad sockerkaka med myntamarinerade bär
Foto: Köket

Lägg sockerkakan på grillen och servera med sommarbär marinerade med granatäpplebelsamico och mynta. Sommarens godaste efterrätt på grillkvällen!

Visa mer
30 m
4-8

Du behöver

  • 0,5 sockerkaka

Marinad

  • 4 msk Paul&Thom granatäpplebalsamico
  • 1-2 msk florsocker
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 3 dl jordgubbar
  • 2 myntablad

Gör så här

  1. Grillad sockerkaka
    Skiva sockerkakan. Hetta upp en grillpanna (eller en grill) och grilla sockerkakan i någon minut på varje sida, tills sockerkakan har börjat få färg.
  2. Marinerade bär
    Rör ihop granatäpplebalsamico med florsocker tills sockret löst sig. Smaka av till den sötma som önskas. Dela ner bären och hacka myntan, häll såsen över och rör om. Låt dra i minst 20 minuter.
  3. Servera de marinerade bären tillsammans med den grillade sockerkaka.
3 april 2018

Fler goda recept