Grillad rabarberpaj med mandelmassa och lime
Grillad rabarberpaj med mandelmassa och lime
7 ingredienser
30 m
Prova lägga rabarberpajen på grillen istället för i ugnen! Den här pajen är fylld med rabarber, vanilj, mandelmassa och lime och täckt av en krispig smuldeg.
Se Christian Hellberg laga receptet

Ingredienser
Fyllning
- ca 200 g rabarber (formen ska fyllas, till hälften)
- 1 vaniljstång
- 0,5 limefrukt
- 100 g mandelmassa, riven
Smuldeg
- 75 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
Gör så här
- Skala och dela upp rabarbern. Lägg på grillen tills de fått färg och skär sedan upp till mindre bitar.
- Gröp ur en vaniljstång och blanda med rabarbern. Tillsätt socker och rivet limeskal och rör om.
- Knåda ihop smör, socker och vetemjöl i en bunke.
- Smöra form och häll sedan ner rabarberkompotten, riv över mandelmassan och toppa med smuldegen.
- Grilla på indirekt värme, 200 grader i ca 15 minuter