Grillad rabarberpaj med mandelmassa och lime

koket.se
Grillad rabarberpaj med mandelmassa och lime
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Grillad rabarberpaj med mandelmassa och lime

7 ingredienser

30 m

Prova lägga rabarberpajen på grillen istället för i ugnen! Den här pajen är fylld med rabarber, vanilj, mandelmassa och lime och täckt av en krispig smuldeg.

Se Christian Hellberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Fyllning

  • ca 200 g rabarber (formen ska fyllas, till hälften)
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 limefrukt
  • 100 g mandelmassa, riven

Smuldeg

  • 75 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Skala och dela upp rabarbern. Lägg på grillen tills de fått färg och skär sedan upp till mindre bitar.
  2. Gröp ur en vaniljstång och blanda med rabarbern. Tillsätt socker och rivet limeskal och rör om.
  3. Knåda ihop smör, socker och vetemjöl i en bunke.
  4. Smöra form och häll sedan ner rabarberkompotten, riv över mandelmassan och toppa med smuldegen.
  5. Grilla på indirekt värme, 200 grader i ca 15 minuter