Grillad oxfilé på salladsbädd

oxfile på salladsbädd
Foto: TV4

Grillad oxfilé på salladsbädd

4

4 steg att laga

11 ingredienser

45 min

Perfekt stekt oxfilé som serveras med spännande smaker av manchego, tranbär och cashewnötter!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g oxfilé
  • 2 förp rucolasallad
  • 4 plommontomat
  • 1 rödlök
  • 1 dl tranbär
  • cashewnötter
  • 1 manchegoost (Eller annan hårdost)
  • 2 förp halloumiost
  • 15 delikatesspotatis
  • olivolja
  • salt
  • granatäppelvinägrett

Gör så här

  1. Skölj potatis och dela i mindre bitar, ner i en forn och massa olja och salt på dessa, in i ugnen på 200 grader i 25–30 min. Ta sedan ut och låt svalna.
  2. Ta fram fyra tallrikar, börja med att lägga ut massa ruccola i botten. Sen på med hackad rödlök, delad tomat, ost i små kuber, tranbär, nötter, potatisen när den har svalnat lagom, sedan på med den grillade halloumi, skär köttet i trevliga mindre skivor (Inte för tunna) och lägg på toppen. Sist på med olivolja samt granatäpple vinaigretten (inte för mycket då den är ganska söt).
  3. Låt köttet stå utanför kylen en stund och bli rumstempererat. Köttet grillas med en marinad av olivolja och salt. Ca 10 min 200 grader, för rosa/rött inuti, för mindre rött, grilla längre.
  4. Halloumi skivas upp ca 9–10 skivor per paket och grillas fluffiga, inte brända.