Grillad majskolv med tryffeldressing och parmesan

3 röster
30 m
4

Vad är ett godare tillbehör än grillade majskolvar? Riv pecorino och vit tryffel över och de blir riktigt lyxiga!

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 äggulor
  • 1 tsk citron, saft
  • 1 tsk tryffelsalt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • svartpeppar (efter smak)
  • 4 majskolvar
  • salt
  • 20 g pecorinoost
  • 3 g vit tryffel, färsk
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Gör en emulsionsdressing med uppvispade äggulor, citronsaft, tryffelsalt och dijonsenap.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med ev. lite svartpeppar.
  3. Koka majskolvarna i saltat vatten ca 5 minuter. Ta upp och lägg dem på grillen ca 5 minuter innan servering.
  4. Pensla majskolvarna med dressingen och riv över pecorino, hackad bladpersilja och lite färsk tryffel om du verkligen vill lyxa till det.
24 juli 2019