Grillad majskolv med tryffeldressing och parmesan

3 röster
30 m
4

Vad är ett godare tillbehör än grillade majskolvar? Riv pecorino och vit tryffel över och de blir riktigt lyxiga!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 äggulor
  • 1 tsk citron, saft
  • 1 tsk tryffelsalt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • svartpeppar, efter smak
  • 4 majskolvar
  • salt
  • 20 g pecorinoost
  • 3 g vit tryffel, färsk
  • 2 msk bladpersilja, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gör en emulsionsdressing med uppvispade äggulor, citronsaft, tryffelsalt och dijonsenap.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med ev. lite svartpeppar.
  3. Koka majskolvarna i saltat vatten ca 5 minuter. Ta upp och lägg dem på grillen ca 5 minuter innan servering.
  4. Pensla majskolvarna med dressingen och riv över pecorino, hackad bladpersilja och lite färsk tryffel om du verkligen vill lyxa till det.
24 juli 2019

Laddar fler recept...