Grillad majs med koriandersmör

Grillad majs med koriandersmör
Foto: Lina Eidenberg
Jessica Frej
Jessica Frej

Grillad majs med koriandersmör

6 ingredienser

30 m

Grillad majs med smör är ett perfekt tilltugg eller tillbehör till grillmiddagen. Du kan också koka majsen och bara grilla hastigt på direkt värme. Att servera den kokt med smöret direkt på är också gott!

Ingredienser

portioner

Grillad majs

  • 4 majskolvar

Koriandersmör

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 0,5 tsk chiliflakes (eller färsk chili)
  • 150 g smör, rumsvarmt

Gör så här

Grillad majs

  1. Dra ner bladen på kolvarna och ta bort alla lösa strån.
  2. Knyt ihop bladen så har du ett tjusigt handtag.
  3. Grilla majskolvarna i ca 15 minuter och vänd dem hela tiden. Varva direkt och indirekt värme.
  4. Servera rykande heta med smöret nedan.

Koriandersmör

  1. Hacka koriander så smått som möjligt.
  2. Pressa vitlöken och finriv limeskal.
  3. Blanda limejuice, limeskal, koriander, vitlök, chiliflakes och smör.
  4. Servera direkt eller lägg i en rulle av plastfilm och frys in tills det ska ätas.