Grillad kycklingmacka med yoghurtdipp

NYHET
Grillad kycklingmacka med yoghurtdipp
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Grillad kycklingmacka med yoghurtdipp

11 ingredienser

25 min

Matig och lättlagad varm macka fylld med färdiggrillad kyckling, smakrik cheddarost och tomat. Stek i generöst med smör för riktigt frasig yta. Skär på diagonalen, dippa i en god sås på yoghurt, koriander, vitlök och lime och njut!

Ingredienser

portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 12 skivor bröd (gärna ljust surdegsbröd)
  • 2-3 tomater, skivad
  • 24 skivor cheddarost
  • smör, till stekning

Yoghurtdipp

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt

Till servering

  • cornichons

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser till såsen.
  2. Plocka kycklingen fri från skinn och ben. Dela kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Lägg 1-2 skivor cheddarost på en brödskiva, lägg 2 skivor tomat över. Lägg kyckling över och avsluta med 1-2 ostskivor. Lägg en brödskiva över och pressa lätt ihop mackan.
  4. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Stek mackorna ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme. Se till att trycka till dem under stekningen så att osten smälter.
  5. Skär mackorna på diagonalen och bjud med dippen och cornichons.