Grillad kyckling "korean style" med kimchimajonnäs

koket.se
Grillad kyckling korean style med kimchimajonnäs
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Grillad kyckling "korean style" med kimchimajonnäs

18 ingredienser

Barbecue på koreanskt vis med marinerad grillad kyckling serverad med kimchimajo, grillad pak choi och klimatsmart havreris. Kimchi är en koreansk fermenterad kålsallad smaksatt med vitlök och chili.

Se Paul Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé, reko ekologisk, gärna med skinn
  • 4 pak choi
  • sesamfrön

Gochujangmarinad

  • 1 dl gochujang
  • 0,5 dl röd misopasta
  • 2 msk brunt farinsocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1,5 msk tamarisoja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl vatten

Kimchimajonnäs

  • 1 burk kimchi (à 350 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl rapsolja

Till servering

  • 3-4 pak choi
  • 4 port havreris
  • färsk koriander
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt marinaden svalna.
  2. Lägg kycklingen i en form. Salta den runtom. Häll på marinaden och låt stå och marinera, har du tid kan den gärna marinera några timmar i kylen.
  3. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Mixa kimchi med ägget. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av majonnäsen med salt.
  5. Halvera pak choi på längden.
  6. Tillaga kycklingen på grillen tills den är färdig rakt igenom, innertemperaturen ska vara 70 grader. Grilla även pak choi tills de har fått lite färg runtom.
  7. Toppa kycklingen med rostade sesamfrön.
  8. Servera den grillade kycklingen med pak choi, kimchimajonnäs och havreris toppat med koriander.