Grillad halloumi på salladsbädd

0 röster
4
Grillad halloumi på salladsbädd
Foto: TV4

Detta är en fräsch sallad i mellandagarna när man ätit för mycket julmat. Det är även ett bra alternativ som förrätt till nyårsmiddagen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 halloumiostar
  • gröna blad, t ex rucola, frisée och vattenkrasse
  • 1 endive
  • 1 röd paprika
  • 1 citron
  • olivolja, balsamvinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär osten i skivor och grilla den i 1 minut på varje sida. Grilla antingen på utegrill eller i grillpanna. Panera annars den skivade halloumin i lite vetemjöl och stek den i stekpanna.
  2. Lägg osten varm på en bädd av sallat. Garnera med endiveblad, strimlad paprika och citronklyfta.
  3. Droppa olja och vinäger över sallatsbladen. Krydda med nymalen svartpeppar.
6 mars 2009

Laddar fler recept