Grillad gemsallad med brynt smör och citron

Grillad gemsallad med brynt smör och citron
Foto: Tv4
Maria Zihammou
Maria Zihammou

Grillad gemsallad med brynt smör och citron

Av: Maria Zihammou

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 m

Den här salladen är ett läckert tillbehör som passar till det mesta på grillen så som kött, fisk, kyckling och grönsaker. Snabbt går det också!

Ingredienser

portioner
  • 4 baby gemsallad
  • 2 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 50 g parmesanost, finriven
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 msk hasselnötter, rostade och grovhackade

Gör så här

  1. Dela salladen i två delar på längden och gnid in snittytan med olivolja.
  2. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt.
  3. Grilla salladen på båda sidor i några minuter tills den fått ordentligt med färg.
  4. Lägg upp salladen på ett fat och ringla över brynt smör, pressad citronsaft och finriven parmesanost.
  5. Krydda med lite salt och peppar samt toppa med hackade nötter.