Grillad fläskkotlett med ljummen potatissallad
Grillad fläskkotlett med ljummen potatissallad
14 ingredienser
45 min
Citron- och persiljemarinerade kotletter läggs på grillen och serveras med en krämig potatissallad smaksatt med dragon, soltorkade tomater, gröna oliver och kapris. Tack vare potatissalladens krämighet behövs ingen sås att servera till.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 4 fläskkotletter
- 1 citron, skalet, rivet
- 1 knippe färsk bladpersilja, fint strimlad
- 0,5 dl rapsolja
- 900 g fast potatis, skrubbad och delad i grova bitar
- 4 dl smetana
- 1 kruka färsk dragon
- 1 knippe färsk persilja
- 1 citron, juicen, pressad
- 1 klyfta vitlök, riven
- 0,5 dl kapris
- 1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna och finhackade
- 1 dl gröna oliver, finhackade
- salt
Gör så här
- Blanda citronskal, persilja, rapsolja och salt. Salta och peppra fläskkotletterna runt om och gnid in med lite rapsolja.
- Grilla kotletterna hårt och pensla efteråt med citron- och persiljemarinaden.
- Koka potatisen mjuk. Häll av och varmhåll potatisen.
- Mixa dragon, persilja, smetana, citronjuice, vitlök och salt till en grön kräm.
- Blanda krämen med den varma potatisen. Vänd ner kapris, soltorkade tomater och oliver.
- Servera den ljumna potatissalladen med nygrillad fläskkotlett.