Grillad flankstek med pepparsmör och bakad lök

17 röster
4

Tom Sjöstedts recept på grillad flankstek med pepparsmör och bakad lök passar såväl till vardagsmiddagen som till helgens bjudning.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g putsad flankstek
  • salt, peppar och olivolja

Pepparsmör:

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt

Rostad färskpotatis med lök:

  • 400 g färskpotatis, tvättad
  • 4 gula lökar, delade
  • 1 knippe persilja
  • 1 citron, skal och saft
  • salt och olivolja

Garnering:

  • 1 knippe smörgåskrasse

Gör så här

  1. Flankstek
    Gnid in köttet med salt, peppar och olja. Grilla snabbt och hårt på direkt värme till en innertemp på 52 grader. Låt vila så det kommer upp i ca 56 grader.
  2. Skiva upp och servera.
  3. Pepparsmör
    Mixa pepparsorterna snabbt i en kryddmixer eller mortla. Det skall bli så fint som möjligt.
  4. Mixa sedan ihop smör, peppar och vitlök. Smaka av med salt.
  5. Rostad färskpotatis med lök
    Blanda potatis och lök med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader ca 30 minuter.
  6. Hacka persiljan och smaksätt potatis och lök med persilja, citronsaft och skal.
11 augusti 2018

Laddar fler recept