• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad flankstek med pepparsmör och bakad lök

Grillad flankstek med pepparsmör och bakad lök
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Grillad flankstek med pepparsmör och bakad lök

6 steg att laga

17 ingredienser

Tom Sjöstedts recept på grillad flankstek med pepparsmör och bakad lök passar såväl till vardagsmiddagen som till helgens bjudning.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g flankstek, putsad
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Pepparsmör

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Rostad färskpotatis med lök

  • 400 g färskpotatis, tvättad
  • 4 gula lökar, delade
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 citron, skal och saft
  • salt
  • olivolja

Garnering

  • 1 ask krasse

Gör så här

  1. Flankstek
    Gnid in köttet med salt, peppar och olja. Grilla snabbt och hårt på direkt värme till en innertemp på 52 grader. Låt vila så det kommer upp i ca 56 grader.
  2. Skiva upp och servera.
  3. Pepparsmör
    Mixa pepparsorterna snabbt i en kryddmixer eller mortla. Det skall bli så fint som möjligt.
  4. Mixa sedan ihop smör, peppar och vitlök. Smaka av med salt.
  5. Rostad färskpotatis med lök
    Blanda potatis och lök med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader ca 30 minuter.
  6. Hacka persiljan och smaksätt potatis och lök med persilja, citronsaft och skal.