Grillad citronkyckling med sparris

Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris
Foto: Köket.se

Grillad citronkyckling med sparris

6 ingredienser

20 min

Sparris, hollandaisesås, kyckling och citron - en helt magisk kombination! Perfekt för sommarfesten eller bara som en lyxig vardagmiddag.

Svensk kyckling från Lönneberga
Lönneberga bröstfilé produkt NY 2024

Svensk kyckling från Lönneberga

Svensk kycklingbröstfilé - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Bröstfilé (à 700 g)
  • 2 citroner
  • 2 knippen grön sparris
  • 2 dl hollandaisesås
  • 1 kruka färsk dragon

Serveringsförslag

  • 700 g färskpotatis, kokt

Gör så här

  1. Dela citronerna på hälften. Knäck av nedre delen av sparrisen – den är ofta torr och lite träig. Salta och peppra kycklingen.
  2. Grilla citroner, sparris och kyckling tills allt har fått fin yta. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader.
  3. Dela kycklingen i mindre delar.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och pressa över lite saft från de grillade citronerna. Lägg kycklingen ovanpå.
  5. Garnera fatet med färsk dragon och grillade citroner.
  6. Servera med hollandaisesås och eventuellt nykokt färskpotatis om ni är extra hungriga!
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Korean BBQ-bowl med sesammajo

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer