Grillad citronkyckling med sparris

Foto: Köket.se
Grillad citronkyckling med sparris
6 ingredienser
20 min
Sparris, hollandaisesås, kyckling och citron - en helt magisk kombination! Perfekt för sommarfesten eller bara som en lyxig vardagmiddag.
Svensk kyckling från Lönneberga

Svensk kyckling från Lönneberga
Färdigmarinerad kycklingbröstfilé - snabbt, enkelt och supergott!
Läs mer
Ingredienser
- 1 förp Lönneberga Bröstfilé Citron & dragon (à 650 g)
- 2 citroner
- 2 knippen grön sparris
- 2 dl hollandaisesås
- 1 kruka färsk dragon
Serveringsförslag
- 700 g färskpotatis, kokt
Gör så här
- Dela citronerna på hälften. Knäck av nedre delen av sparrisen – den är ofta torr och lite träig.
- Grilla citroner, sparris och kyckling tills allt har fått fin yta. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader.
- Dela kycklingen i mindre delar.
- Lägg sparrisen på ett fat och pressa över lite saft från de grillade citronerna. Lägg kycklingen ovanpå.
- Garnera fatet med färsk dragon och grillade citroner.
- Servera med hollandaisesås och eventuellt nykokt färskpotatis om ni är extra hungriga!
TIPS!