Grillad ciabatta med rostade tomater och mozzarella
Grillad ciabatta med rostade tomater och mozzarella
13 ingredienser
Somrig macka att ta med på picknicken, eller bara en matig macka att göra som enkel middag. Fyllningen består av goda grejer som rostade tomater marinerade i en snabbmixad basilikaolja, mozzarella, parmaskinka och rucola.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 4 ciabattabröd
- 250 g körsbärstomater
- 1 tsk salladskrydda
- 8 skivor parmaskinka
- 2 förp mozzarellaost
- 20 g rucolasallad
- olivolja
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Basilikaolja
- 0,75 dl olivolja
- 0,5 kruka färsk basilika, bladen
- 1 klyfta vitlök (liten)
- 0,5 citron, rivet skal
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över salladskrydda och flingsalt.
- Rosta i ugnen 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Mixa ihop olivolja, basilikablad och skalad vitlök. Riv i citronskal och smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar.
- Blanda basilikaoljan med de rostade tomaterna, låt marinera.
- Skär mozzarellan i skivor.
- Dela varje ciabatta och lägg halvorna med snittytan upp i en ugnsform/på en plåt. Ringla på lite olivolja och grilla i ugnen 5-6 minuter tills de fått lite färg.
- Fyll varje ciabatta med mozzarella, rostade och marinerade tomater, rucola och parmaskinka.