Somrig macka att ta med på picknicken, eller bara en matig macka att göra som enkel middag. Fyllningen består av goda grejer som rostade tomater marinerade i en snabbmixad basilikaolja, mozzarella, parmaskinka och rucola.
Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över salladskrydda och flingsalt.
Rosta i ugnen 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna.
Mixa ihop olivolja, basilikablad och skalad vitlök. Riv i citronskal och smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar.
Blanda basilikaoljan med de rostade tomaterna, låt marinera.
Skär mozzarellan i skivor.
Dela varje ciabatta och lägg halvorna med snittytan upp i en ugnsform/på en plåt. Ringla på lite olivolja och grilla i ugnen 5-6 minuter tills de fått lite färg.
Fyll varje ciabatta med mozzarella, rostade och marinerade tomater, rucola och parmaskinka.