Grillad blomkål med caesardressing

Adam Dahlberg

Grillad blomkål med caesardressing

Av: Adam Dahlberg, Albin Wessman

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

30 m

Grillad blomkål med caesardressing påminner om den klassiska Caesarsalladen men är vegetarisk.

Ingredienser

portioner

Caesardressing

  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk kapris
  • 1,5 dl neutral olja
  • 0,5 dl parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Grillad blomkål

  • 1 blomkål (litet)
  • vitlöksolja

Servering

  • brödkrutonger, krossade
  • parmesanost
  • bovete, rostat
  • 1 citron
  • blandade örter
  • svartpeppar

Gör så här

Caesardressing

  1. Mixa ägg, vitlök, citronsaft och kapris med stavmixer i en smal bunke. Droppa i olja till en tjock dressing och mixa sist i parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar.

Grillad blomkål

  1. Koka blomkålen hel i saltat vatten tills den är mjuk, ca 15 till 20 minuter. Låt kallna.
  2. Grilla sedan blomkålen på kolgrill tills den fått rejält med färg. Dressa den med vitlöksolja och salt.

Servering

  1. Lägg blomkålen på en tallrik och toppa den med caesardressing, brödkrutonger, finriven parmesan, bovete, finrivet citronzest, blandade örter och svartpeppar.