Grillad blomkål med caesardressing

Grillad blomkål med caesardressing

1

16 ingredienser

30 m

Grillad blomkål med caesardressing påminner om den klassiska Caesarsalladen men är vegetarisk.

Ingredienser

portioner4

Caesardressing

  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk kapris
  • 1,5 dl neutral olja
  • 0,5 dl parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Grillad blomkål

  • 1 blomkål (litet)
  • vitlöksolja

Servering

  • brödkrutonger, krossade
  • parmesanost
  • bovete, rostat
  • 1 citron
  • blandade örter
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing
    Mixa ägg, vitlök, citronsaft och kapris med stavmixer i en smal bunke. Droppa i olja till en tjock dressing och mixa sist i parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Grillad blomkål
    Koka blomkålen hel i saltat vatten tills den är mjuk, ca 15 till 20 minuter. Låt kallna.
  3. Grilla sedan blomkålen på kolgrill tills den fått rejält med färg. Dressa den med vitlöksolja och salt.
  4. Servering
    Lägg blomkålen på en tallrik och toppa den med caesardressing, brödkrutonger, finriven parmesan, bovete, finrivet citronzest, blandade örter och svartpeppar.