Grillad biff med roquefortsallad

0 röster
4
Grillad biff med roquefortsallad
Foto: TV4

Biff och roquefort är både gott och klassiskt, men vem har bestämt att osten behöver ligga på köttet? Lägg den i stället i en fräsch sallad där ostens sälta trivs gott ihop med beskan från endiven, sötman från aprikoserna och knaprigheten från nötterna. Den som är riktigt hungrig serverar kokt färskpotatis till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 biffar
  • 1 dl marinad
  • 2 endiver
  • 100 g roquefortost
  • 10 mjuka aprikoser
  • en näve valnötter
  • olja, vinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla köttet med marinad, hemmagjord eller färdigköpt, och låt marinera någon timme.
  2. Grilla eller stek köttet 2 minuter på varje sida.
  3. Dela endiven i blad, strimla aprikoserna och smula ner osten. Fördela nötterna över salladen och droppa olja och vinäger över bladen. Krydda med salt och peppar.
26 januari 2009

Fler goda recept