Grillad ananas med romsirap

Grillad ananas med romsirap
Foto: Tv4

Grillad ananas med romsirap

11 ingredienser

45 m

Grillad ananas med romsirap med rostad kokos och vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vaniljglass

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljarom
  • 2 tsk rom (ljus kapten Morgan)

Topping

  • 1 dl kokos
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk rom (ljus kapten Morgan)
  • 0,5 kruka mynta
  • 2 msk rörsocker

Grillad ananas

  • 1 ananas (färsk)

Gör så här

Vaniljglass

  1. Vispa grädde i en bunke tills den blivit medelhård, som om du skulle ha den till en dessert.
  2. Knäck äggen i en annan bunke.
  3. Tillsätt florsocker, vaniljromen och romen bland äggen. Vispa till det blivit fluffigt med elvisp.
  4. Tillsätt den vispade grädden. Vispa på lägsta hastigheten till en jämn smet.
  5. Smaka av och tillsätt mer vaniljarom eller rom om du känner att det behövs.
  6. Häll nu smeten i glassmaskinen.
  7. Kör tills glassen är klar, ca 25-30 minuter.
  8. Frys in glassen.

Topping

  1. Rosta kokosen i en stekpanna. Akta så det inte bränns. När det är klart så ställer du det åt sidan.
  2. Blanda ihop sirapen och romen. Ställ åt sidan.
  3. Mortla samman rörsocker och mynta. Ställ åt sidan.

Grillad ananas

  1. Tänd grillen.
  2. Skala ananasen och skär bort stocken i mitten.
  3. Skär ananasen i klyftor/bitar och trä bitarna på spett.
  4. Grilla ananasen ca 2 minuter på varje sida över direkt värme. Tills den fått fin färg.

Servering

  1. Lägg upp ananasen på en tallrik, ringla över romsirapen, strö över rostad kokos och myntasocker. Servera med den hemmagjorda vaniljglassen.