Grillad abborre med kryddstekta räkor

Grillad abborre med kryddstekta räkor
Foto: TV4

Till den här rätten behöver du pinfärska abborrar i portionsstorlek, så den passar bäst att laga efter en fisketur. Abborre smakar gott att servera tillsammans med en kryddstark blandning av räkor och salladslök.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 abborrar á ca 250 g
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • neutral olja till stekning
  • 8 salladslökar
  • 20 räkor med skal
  • 4 tsk sambal oelek
  • 4 msk kinesisk soja

Till servering:

  • 1 citron

Gör så här

  1. Rensa abborrarna och skölj dem. Torka dem och gnid dem med salt och peppar. Fyll fiskarnas bukar med timjan och rosmarinkvistarna. Skär citronen i klyftor. Ansa salladslökarna och dela dem.
  2. Pensla fiskarna med olja och grilla dem 6-7 minuter per sida, eller stek dem i olja i stekpanna. Fräs salladslökarna i 2 minuter i olja. Ta upp dem och håll dem varma. Lägg i räkorna i pannan och fräs dem i 1 minut.
  3. Häll i soja och sambal och lägg tillbaka salladslöken. Låt allt bli riktigt hett och fördela på varma tallrikar. Lägg fisken överst och servera genast med citronklyftorna.
Kommentera receptet

Fler goda recept