Griljerad skinkmacka med krassemajo och kålrabbisallad

koket.se
Griljerad skinkmacka med krassemajo och kålrabbisallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Griljerad skinkmacka med krassemajo och kålrabbisallad

20 ingredienser

Julens skinkmacka 2.0 med skivad skinka på stekt surdegsbröd toppad med en pepprig krassemajonnäs och krispig sallad på kålrabbi och äpple.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Griljerad julskinka

  • 1 julskinka, kokt
  • 4 msk skånsk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 msk farinsocker
  • 1 dl pankoströbröd

Krasse- och gräslöksmajonnäs

  • 2 förp krasse
  • 2 knippen gräslök
  • 4 msk neutral matolja
  • 2 dl majonnäs

Kålrabbisallad

  • 1 kålrabbi (stor)
  • 1 äpple (krispigt)
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk neutral matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung

Bröd

  • 4 skivor surdegsbröd (eller 8 små skivor surdegsbröd)
  • smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Griljerad julskinka

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda äggula med senapen och farinsocker. Pensla blandningen över hela skinkan. Strö på ströbröd så det täcker skinkan.
  3. Griljera i ugn tills den fått fin färg, ca 10 minuter. Låt svalna och skiva upp några tunna skivor skinka.

Krasse- och gräslöksmajonnäs

  1. Klipp ner krasse och gräslök i en liten bunke (spara lite till garnityr). Häll i matoljan och lite salt och kör till en slät grön pasta. Rör ner majonnäsen i den gröna krassepastan och smaka av med
  2. salt och peppar.

Kålrabbisallad

  1. Strimla kålrabbi, äpple och purjolök fint. Blanda olja, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Häll över de strimlade grönsakerna och rör om.

Montering

  1. Smöra brödskivorna och rosta i 225 grader ugn till gyllene. Bre på lite krassemajonnäs, lägg på sallad och tunna skivor av skinkan. Toppa med krassemajonnäs och strö på lite extra gräslök samt
  2. klippt krasse.