Gretchens chokladdröm med marshmallows

Gretchens chokladdröm med marshmallows
Foto: TV4

Gretchens chokladdröm med marshmallows

Av: Gretchen - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

3,5 h

Smält choklad med varma marshmallows. Serveras med nybakade kex att doppa med.

Vill du också ha en egen ikon på dina kex? Köp ätbart papper och livsmedelspennor och fixa det.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Smörkex

  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 5 msk vatten
  • 0,5 krm salt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Efterrätten

  • 12 små smörkex, se ovan
  • 300 g choklad
  • 2 dl minimarshmallows

Gör så här

Smörkex

  1. Värm upp socker, smör, vatten och salt i en kastrull på svag värme tills smöret smält. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt den avsvalnade vätskan. Blanda ihop tills det blir en slät deg. Den ska hålla ihop men vara ganska lös.
  2. Rulla in degen i plastfolie och låt den ligga kallt i minst 3 timmar.
  3. Mjöla bakbordet och kavla ut degen tunt. Stansa ut eller skär 35 kex. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter tills kakorna är vackert gyllene i kanterna. Låt svalna på galler.

Chokladdröm

  1. Finhacka chokladen och fördela i fyra små ugnsfasta formar. Fyll sedan formarna med ”stående” minimarshmallows.
  2. Ställ in formarna i ugnen, låt chokladen smälta och marshmallowsen får lite färg. Servera chokladdrömmen och låt alla dippa och doppa kex.