Grekiskt spenatris
Grekiskt spenatris
10 ingredienser
30 m
Spanakorizo, som den här rätten också kallas, är ett smakrikt ris med spenat som är populärt i Grekland. Perfekt som tillbehör till en mängd rätter!
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 0,5 citron
- 500 g bladspenat
- 2 gula lökar, finhackade
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 1 msk torkad mynta
- 3 msk dill, hackad
- 2 dl basmatiris
- 3 dl vatten
- 2 dl labne (avhängd yoghurt)
- olivolja
Gör så här
- Skala av citronskalet med en potatisskalare. Skär bort allt vitt på skalet, du vill bara använda det citrongula, det vita ger en beska till rätten.
- Blanda spenat, citronjuice och 3 msk olivolja i en bunke. Ställ åt sidan 10 minuter.
- Bryn lök och vitlök i 3 msk olja i en gryta.
- Tillsätt citronskal, spenat, mynta och hälften av dillen i grytan.
- Häll på ris och 3 dl vatten.
- Låt sjuda under lock tills riset är klart.
- Servera med mer dill och avhängd yoghurt (labne).