Grekisk yoghurtsallad
Grekisk yoghurtsallad
16 ingredienser
20 m
Den här fräscha grekiska yoghurtsalladen med smak av citron och dill är en läcker sommarspecialitet!
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
Yoghurt
- 4 dl grekisk yoghurt
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 knippe dill, finhackad
- 2 msk citronsaft
- salt
- peppar
Sallad
- 15 körsbärstomater
- 1 gurka
- 1 rödlök
- 1,5 dl oliver
- 150 g fetaost
- 1 tsk oregano
- rödvinsvinäger
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
Yoghurt
- Blanda grekisk yoghurt med vitlök, färsk dill, citronsaft, salt och peppar.
Sallad
- Blanda körsbärstomater, gurka, rödlök, oliver, fetaost och färsk oregano. Ringla över vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Bred ut yoghurten på ett fat och toppa med salladen och ringla över lite olivolja.