Grekisk yoghurt med vinmarinerad frukt

Grekisk yoghurt med vinmarinerad frukt
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grekisk yoghurt med vinmarinerad frukt

0

3 steg att laga

7 ingredienser

Glass och bär i all ära, men ibland kan det vara kul att variera efterrätten. Den här efterrätten är riktigt mumsig när man marinerar frukt  i alkoholfritt vin och serverar med honung och grekisk yoghurt.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1,5 dl strösocker
  • 350 ml alkoholfritt vin
  • 6 nektarin
  • 4 plommon
  • 6 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron, skalet (spara lite till garnering)
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Dela frukterna i bitar och blanda med vin och socker i en skål. Täck skålen och låt frukten dra i marinaden i kyl över natten.
  2. Blanda grekisk yoghurt med citronzest och honung och servera tillsammans med de marinerade frukterna.
  3. Tillsätt lite av vätskan från marinaden och garnera med lite citronzest.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer