• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grekisk yoghurt med vinmarinerad frukt

Grekisk yoghurt med vinmarinerad frukt
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grekisk yoghurt med vinmarinerad frukt

3 steg att laga

7 ingredienser

Glass och bär i all ära, men ibland kan det vara kul att variera efterrätten. Den här efterrätten är riktigt mumsig när man marinerar frukt  i alkoholfritt vin och serverar med honung och grekisk yoghurt.

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 350 ml alkoholfritt vin
  • 6 nektariner
  • 4 plommon
  • 6 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron, skalet (spara lite till garnering)
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Dela frukterna i bitar och blanda med vin och socker i en skål. Täck skålen och låt frukten dra i marinaden i kyl över natten.
  2. Blanda grekisk yoghurt med citronzest och honung och servera tillsammans med de marinerade frukterna.
  3. Tillsätt lite av vätskan från marinaden och garnera med lite citronzest.