Grekisk yoghurt med vinmarinerad frukt

0 röster
4-6
Grekisk yoghurt med vinmarinerad frukt
Foto: Köket

Glass och bär i all ära, men ibland kan det vara kul att variera efterrätten. Den här efterrätten är riktigt mumsig när man marinerar frukt  i alkoholfritt vin och serverar med honung och grekisk yoghurt.

Visa mer
4-6

Du behöver

  • 1,5 dl socker
  • 350 ml alkoholfritt vin
  • 6 nektariner
  • 4 plommon
  • 6 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron, skalet (spara lite till garnering)
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Dela frukterna i bitar och blanda med vin och socker i en skål. Täck skålen och låt frukten dra i marinaden i kyl över natten.
  2. Blanda grekisk yoghurt med citronzest och honung och servera tillsammans med de marinerade frukterna.
  3. Tillsätt lite av vätskan från marinaden och garnera med lite citronzest.
25 april 2018

Laddar fler recept