Grekisk yoghurt med crunchy granola och blåbärskompott
Grekisk yoghurt med crunchy granola och blåbärskompott
16 ingredienser
1 h
Vad sägs om grekisk yoghurt med blåbärskompott och hemgjord granola till brunchen? Det är både frisk, sött och smarrigt!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Blåbärskompott
- 225 g blåbär, färska eller tinade (svenska)
- 3 msk syltsocker
- 1 limesaft, färskpressad
- 1 msk vatten
Crunchy granola
- 4 dl havregryn
- 3 dl rågflingor
- 2 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl kokos, riven (eller kokosflakes)
- 0,5 dl flytande honung
- 2,25 dl vatten
- 0,5 dl neutral rapsolja
- 1,5 tsk kardemummakärnor, mortlade
- ca 30 hallon, frystorkade (eller andra bär)
Servering
- grekisk yoghurt
- blandade bär
Gör så här
Blåbärskompott
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda på låg till medelvärme i cirka 5–10 minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna helt i kylen.
- Förvara kompotten i en väl försluten burk i kylen.
Crunchy granola
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, förutom de frystorkade hallonen.
- Tillsätt honung, vatten och rapsolja bland de torra ingredienserna och blanda tills allt fördelats jämnt.
- Sprid ut granolan på två plåtar med bakplåtspapper. Sätt en plåt i mitten av ugnen och en näst längst ner i ugnen.
- Torka granolan i 30–40 minuter, men rör om var femte minut.
- När granolan har torkat så ta ut plåtarna från ugnen och tillsätt eventuellt frystorkade hallon eller andra bär.
- Låt ligga på plåten för att svalna och förvara sedan i en väl försluten burk.
Servering
- Servera med grekisk yoghurt, blåbärskompott och eventuellt färska bär.