Grekisk sallad med kikärtor
Grekisk sallad med kikärtor
11 ingredienser
15 m
När vardagen är igång är det härligt att kunna trolla fram fräscha rätter från kylskåpet. Den här grekiska salladen blir dessutom extra matig tack vare kikärtor.
Se Linnéa Seidel laga receptet

Ingredienser
- 0,5 dl olivolja
- 3 msk balsamvinäger
- 3 tsk oregano
- salt
- svartpeppar
- 230 g kikärtor, avrunna
- ca 200 g oliver (blandade sorter)
- 1 gurka
- 250 g körsbärstomater
- 1 röd paprika
- 150 g fetaost
Gör så här
- Blanda olja, balsamvinäger, oregano, salt och svartpeppar till en dressing.
- Fördela dressingen i fyra glasburkar eller matlådor.
- Fördela kikärtorna jämnt i burkarna.
- Dela oliverna och fördela dem över kikärtorna.
- Skär gurka, tomat och paprika i lagom stora bitar. Lägg bitarna i burkarna.
- Toppa med smulad fetaost.
- Sätt på lock och förvara salladsburkarna i kylskåpet.