Grattis Klara - Sveriges mästerkock 2017!

Finalen i Sveriges mästerkock mellan Klara Lind och Gillis Thalbäck är avgjord. Efter en riktig nagelbitare och känslomässig final är Klara Lind vinnare av titeln Sveriges mästerkock!

Grattis Klara! Hur känns det att vara Sveriges mästerkock 2017?

Tack! Det känns fantastiskt roligt och jag vill bara skrika ut att jag har vunnit nu! Jag har behövt vara tyst om det ett tag...

Trodde du att du skulle vinna när du presenterade din auditionrätt för juryn första gången?
Mitt mål var att gå vidare till Gävle, så hade ingen tanke på där och då att jag skulle vinna allt. Jag har varit envis och innerligt trott på mig själv. Det är nog det som har tagit mig hela vägen.

Vad har varit roligast?
Hela tävlingen i sig har varit så sjukt rolig. Resorna vi fick göra i programmet var spännande och självklart även tävlingarna. Jättepirrigt och superkul!

Vad har varit tuffast?

Jobbigast på ett personligt plan har varit lagtävlingarna. När man är ett kontrollfreak som jag är det ibland svårt att bara släppa kontrollen.

Vilken rätt är du mest stolt över?

Gazpachon är den rätt som jag har varit mest nöjd över. Den fick verkligen den tid och kärlek jag ville ge den.

Här hittar du receptet på Klaras vackra Gazpacho!


Vilka råvaror försöker du att alltid ha hemma?

Jag försöker alltid ha några sorters lök och citrus hemma. Löken till grunden och citrus till den slutliga smaksättningen.

Vilken är din favoriträtt och finns det något du inte gillar?

Min favoriträtt måste vara råbiff. Jag älskar alla former av rått kött och fisk, som Carpaccio och sashimi. Lamm ligger tyvärr på min minussida. Jag hade en gång en väldigt dålig upplevelse av lamm och efter det går det inte att äta.

Vad ska du göra nu?

Jag vill fortsätta laga mat såklart. I alla former. Hemma hos, hålla kurs, i tv, på mässor! Jag hoppas på att jag ska kunna få göra det länge!

Vilken är ditt bästa tips till alla som drömmer om att bli en mästerkock?

Se till att kunna planera din tid i matlagning, samt kunna lite om mycket. Då har du bra förutsättningar för att kunna gå långt. Och tro på dig själv, kör på bara!