Gratinerat fänkål

Gratinerat fänkål
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerat fänkål

1

3 steg att laga

7 ingredienser

Den mjälla fänkålen med sin lätta smak av lakrits är ett välsmakande tillbehör till de flesta rätter. Här serveras den gratinerad.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 fänkål med dill
  • salt
  • vatten
  • 30 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk ströbröd
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275°. Ansa fänkålen och finhacka fänkålsdillen. Dela fänkålsstånden och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Ta upp och lägg i smord ugnssäker form. Blanda samman smör, ströbröd, salt och peppar. Rör ner fänkålsdillen. Fördela blandningen på fänkålshalvorna.
  3. Gratinera i 10 minuter eller tills rätten fått fin, gyllenbrun färg.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer