I samarbete med FELIX

Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås

1 röst
50 m
4
Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås
Foto: Köket

Ugnsbakad rotselleri som tillagas i en gräddig sås med vitt vin, senap och parmesan. En festlig vegetarisk rätt som passar lika bra i vardagen som till helgen.

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 liten rotselleri
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk Felix senap
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt och peppar
  • persilja, till garnering

Servering

  • 4 port pasta, ris eller potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, skrubba och skiva rotsellerin i 1 cm tjocka skivor.
  3. Skala och hacka löken. Blanda lök, crème fraiche, vitt vin och senap i en bunke. Häll sedan upp såsen i ugnsfast form och lägg över skivorna med rotselleri.
  4. Strö över parmesan och krydda med salt och peppar. Gratinera i ugnen i 30-40 minuter. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja.
  5. Servera tillsammans med pasta, ris eller potatis.
Tips!
Felix Gräddig dragongryta med halloumi

Goda recept från Felix

22 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept