Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås

Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås
Foto: Köket

Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås

34

5 steg att laga

10 ingredienser

50 m

Ugnsbakad rotselleri som tillagas i en gräddig sås med vitt vin, senap och parmesan. En festlig vegetarisk rätt som passar lika bra i vardagen som till helgen.

läs mer
FELIX thumbnail

FELIX TIPSAR!

Fler vegetariska recept >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 rotselleri
  • 2 bananschalottenlök
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk senap
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • persilja, till garnering

Servering

  • 4 port pasta (alternativt ris eller potatis)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, skrubba och skiva rotsellerin i 1 cm tjocka skivor.
  3. Skala och hacka löken. Blanda lök, crème fraiche, vitt vin och senap i en bunke. Häll sedan upp såsen i ugnsfast form och lägg över skivorna med rotselleri.
  4. Strö över parmesan och krydda med salt och peppar. Gratinera i ugnen i 30-40 minuter. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja.
  5. Servera tillsammans med pasta, ris eller potatis.
TIPS!
Felix Gräddig dragongryta med halloumi

Goda recept från Felix