I samarbete med FELIX

Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås

2 röster
50 m
4
Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås
Foto: Köket

Ugnsbakad rotselleri som tillagas i en gräddig sås med vitt vin, senap och parmesan. En festlig vegetarisk rätt som passar lika bra i vardagen som till helgen.

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 liten rotselleri
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk Felix senap
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt och peppar
  • persilja, till garnering

Servering

  • 4 port pasta, ris eller potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, skrubba och skiva rotsellerin i 1 cm tjocka skivor.
  3. Skala och hacka löken. Blanda lök, crème fraiche, vitt vin och senap i en bunke. Häll sedan upp såsen i ugnsfast form och lägg över skivorna med rotselleri.
  4. Strö över parmesan och krydda med salt och peppar. Gratinera i ugnen i 30-40 minuter. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja.
  5. Servera tillsammans med pasta, ris eller potatis.
Tips!
Felix Gräddig dragongryta med halloumi

Goda recept från Felix

22 augusti 2018

Laddar fler recept