• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Gratinerad paprikakyckling

2 röster
40 m
4
Gratinerad paprikakyckling
Foto: Jenny Finn

"Lagade en så god och krämig paprikakyckling till middag. Älskar smaken på grillad paprika på burk. Perfekt med såna här rätter nu när hösten kommer smygande och man är tillbaka i vardagen igen. Så här kommer receptet till er!" /Jenny Finn

Så väljer du rätt kött i köttdisken
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • smör (att steka i)
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • paprikapulver
  • 1 burk grillad paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • chiliflakes
  • 1 tsk flytande honung
  • ost, riven

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Ansa kycklingfiléerna och dela dem på hälften.
  3. Stek dem runt om i smör. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Lägg över dem i en ugnsfast form. Pudra över lite paprikapulver. Ställ stekpannan åt sidan och använd till såsen sen.
  5. Lägg de grillade paprikorna i en hög och smal skål/bunke tillsammans med vitlöksklyftan. Mixa med stavmixer.
  6. Värm upp paprikaröran med grädde, crème fraiche, chiliflakes och honung i stekpannan. Slå såsen över kycklingen. Strö på den rivna osten. Krydda med paprikapulver överst.
  7. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter tills osten är gyllene och kycklingen är färdig.
  8. Servera med ris, klyftpotatis eller pasta och en god sallad.
  9. Smaklig spis!
6 maj 2020