Gratinerad paprikakyckling

Gratinerad paprikakyckling
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Gratinerad paprikakyckling

12 ingredienser

40 m

"Lagade en så god och krämig paprikakyckling till middag. Älskar smaken på grillad paprika på burk. Perfekt med såna här rätter nu när hösten kommer smygande och man är tillbaka i vardagen igen. Så här kommer receptet till er!" /Jenny Finn

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • smör (att steka i)
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • paprikapulver
  • 1 burk grillad paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • chiliflakes
  • 1 tsk flytande honung
  • ost, riven

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Ansa kycklingfiléerna och dela dem på hälften.
  3. Stek dem runt om i smör. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Lägg över dem i en ugnsfast form. Pudra över lite paprikapulver. Ställ stekpannan åt sidan och använd till såsen sen.
  5. Lägg de grillade paprikorna i en hög och smal skål/bunke tillsammans med vitlöksklyftan. Mixa med stavmixer.
  6. Värm upp paprikaröran med grädde, crème fraiche, chiliflakes och honung i stekpannan. Slå såsen över kycklingen. Strö på den rivna osten. Krydda med paprikapulver överst.
  7. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter tills osten är gyllene och kycklingen är färdig.
  8. Servera med ris, klyftpotatis eller pasta och en god sallad.
  9. Smaklig spis!