Gratinerad Mont D'or

Gratinerad Mont D'or
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Gratinerad Mont D'or

4 ingredienser

30 min

Gratinerad ost tackar vi aldrig nej till. Speciellt inte den smakrika Mont D'or-osten! Servera med rostad vörtbröd, charkuterier och en enkel och fräsch sallad.

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 Vacherin Mont d’Or (vällagrad)
  • 0,75 dl torrt vitt vin

Till servering

  • vörtbröd, rostat
  • charkuterier

Gör så här

  1. Mont D'or
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten.
  3. Sätt in osten i ugnen i sin träask med aluminiumfolie runtom och baka i 15–20 minuter.
  4. Ta ut och ät osten varm tillsammans med rostat vörtbröd i brytbitar som du doppar i osten, charkuterier och en god sallad.