Gratinerad Mont D'or
Gratinerad Mont D'or
4 ingredienser
30 min
Gratinerad ost tackar vi aldrig nej till. Speciellt inte den smakrika Mont D'or-osten! Servera med rostad vörtbröd, charkuterier och en enkel och fräsch sallad.
Ingredienser
- 1 klyfta vitlök
- 1 Vacherin Mont d’Or (vällagrad)
- 0,75 dl torrt vitt vin
Till servering
- vörtbröd, rostat
- charkuterier
Gör så här
Mont D'or
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten.
- Sätt in osten i ugnen i sin träask med aluminiumfolie runtom och baka i 15–20 minuter.
- Ta ut och ät osten varm tillsammans med rostat vörtbröd i brytbitar som du doppar i osten, charkuterier och en god sallad.