Granité med blåbär och basilika

0 röster
25 m
4

Frostig blåbärsgranité med smak av basilika, lime och vodka vanilj. Serveras med ett hembakat havreflarn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

Granité

  • 200 g frysta blåbär och björnbär
  • 3 msk honung
  • 3 lime, skalade
  • 12 cl Absolut vodka Vanilj (alternativt Brännlander Cider)
  • 150 g is
  • 1 tsk råsocker
  • 50 g färska blåbär, till garnering
  • basilika, till garnering

Havreflarn

  • 30 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • 1 msk sirap
  • 0,1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Granité
    Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör på hög fart tills allt har blandats och servera i ett snyggt kristallglas. Garnera med basilikablad och färska blåbär.
  2. Smaka av så att syran och sötman känns rätt, det kan variera stort på smaken av bär. Tillsätt i så fall mer honung eller socker för att öka sötman.
  3. Havreflarn
    Sättungen på 200 grader och smält smöret i en kastrull.
  4. Rör sedan ned socker, havregryn, vetemjöl, grädde, sirap och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet.
  5. Lägg ut smeten i 4 olika flarn på en plåt och grädda i ugnen i ca 7 minuter. När mitt flarn svalnar lägger jag det i en rolig form och använder det till garneringen.
12 september 2018
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept