Gräddig dragongryta med halloumi

Foto: Köket
Gräddig dragongryta med halloumi
13 ingredienser
25 m
Gör en vegetarisk variant av vardagsfavoriten dragonkycklinggryta och byt ut kycklingen mot halloumi. Smaksätt med rikligt med dragon och senap från Felix.
Ingredienser
- 4 port ris, till servering
- 2 halloumiostar
- olja, till stekning
- 200 g haricots verts
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 2 msk torkad dragon
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk dijonsenap
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Skär halloumin till kuber och stek i en stekpanna med olja tills osten fått fin färg. Lyft över halloumin i en skål och ställ åt sidan tills vidare. Stek haricots verts i pannan tills de fått färg och mjuknat.
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i en kastrull tillsammans med olja.
- slå över vitt vin och låt sjuda ihop i någon minut. Tillsätt sedan grädde, dragon, buljongtärning och senap.
- Låt koka upp och tillsätt sedan den stekta halloumin. Smaka av grytan med salt och peppar.
- Servera med riset och haricots verts.
TIPS!