I samarbete med FELIX

Gräddig dragongryta med halloumi

26 röster
25 m
4

Gör en vegetarisk variant av vardagsfavoriten dragonkycklinggryta och byt ut kycklingen mot halloumi. Smaksätt med rikligt med dragon och senap från Felix.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris, till servering
  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • 200 g haricots verts
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk Felix senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär halloumin till kuber och stek i en stekpanna med olja tills osten fått fin färg. Lyft över halloumin i en skål och ställ åt sidan tills vidare. Stek haricots verts i pannan tills de fått färg och mjuknat.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i en kastrull tillsammans med olja.
  4. slå över vitt vin och låt sjuda ihop i någon minut. Tillsätt sedan grädde, dragon, buljongtärning och senap.
  5. Låt koka upp och tillsätt sedan den stekta halloumin. Smaka av grytan med salt och peppar.
  6. Servera med riset och haricots verts.
Tips!
Felix somrig paj

Goda recept från Felix

22 augusti 2018

Laddar fler recept