Fläskfilé med råstekt potatis

8 röster
4

Fläskfilén får god smak med äpple och lingon. Råstekt potatis är mycket gott till. Kan göras helt utan: laktos • mjölk • soja • vete • ägg.

* ”Ren Havre” kan användas i den glutenfria kosten efter samråd med läkare eller dietist.

** Läs ingrediensförteckningen så att buljongen inte innehåller något du inte tål.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Sås

  • 3 dl äppelcider
  • 1 dl havregrädde*
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tärning köttbuljong** utan mjölk
  • 1 dl färska eller frysta lingon
  • 2 st äpplen

Till stekning

  • mjölkfritt margarin
  • Serveras gärna med råstekt potatis

Gör så här

  1. Sås
    Vispa ihop cider, ”havregrädde”, majsstärkelse och buljongtärning.
  2. Låt koka upp och sjud några minuter.
  3. Smaka av och blanda i lingon.
  4. Kött
    Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  5. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek filéerna några minuter på varje sida.
  6. Äpplen
    Skär äpplena i tärningar och stek upp dem så att de mjuknar lite.
  7. Potatis
    Skär potatis i tunna skivor och stek i lite olja tills de är mjuka och fått lite färg.
  8. En nypa salt och lite nymalen peppar på.
  9. Servera fläskfilén med äppelbitar, råstekt potatis och sås.
8 februari 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept