Passionsfruktssorbet

Foto: TV4
Passionsfruktssorbet
10 ingredienser
Passionsfruktssorbet med mörk chokladtryffel.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Mörk chokladtryffel
- 250 g mörk choklad 70 %
- 1,5 dl grädde
- 1 msk honung
- 1 msk smör
- 0,5 krm flingsalt
- kakao, till rullning
Passionsfruktssorbet
- 3 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- 12-15 passionsfrukter
- 1,5 dl campari
Gör så här
Mörk chokladtryffel
- Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och honung och häll blandningen över chokladen under omrörning.
- Tillsätt smör och rör om tills du får en jämn ganache (smet).
- Häll över chokladen i en låda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 3 timmar.
- Tag ut chokladen ur kylen, forma chokladblandningen till små klot och rulla dessa sedan i kakao.
Passionsfruktssorbet
- Häll vatten och socker i en kastrull, låt koka upp och sedan sjuda i ca. 5 minuter.
- Ta kastrullen med sockerlagen från värmen.
- Halvera passionsfrukterna och gröp ur saft och fruktkött med kärnor med en sked.
- Blanda passionsfrukten med sockerlagen och camparin i en plast- eller porslinsskål och ställ skålen i frysen.
- Låt blandningen frysa i ca. 2 timmar. Rör gärna om blandningen någon gång i halvtimmen.
- Forma sorbeten till ett ägg och placera med önskat antal chokladtryfflar på ett fat. Serveras med en god rom från Trinidad och en espresso.